مصاحبه | صندوق پژوهش و فناوری توسعه کارآفرینی ستارگان
1399/8/17
نوع: سرمایه گذاران
نویسنده: فریده مسعودی

نام شرکت: صندوق پژوهش و فناوری توسعه کارآفرینی ستارگان

نام و سمت مصاحبه‌کننده: عباس دین محمدی- مدیرعامل

 

۱- یک معرفی کامل از شرکت‌تان بفرمایید؟

صندوق پژوهش و فناوری توسعه کارآفرینی ستارگان، در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ تاسیس شده است. این صندوق با هدف ارائه خدمات مالی به شرکت‌های دانش بنیان و نوآور تشکیل شده است. در حال حاضر خدمات مورد ارائه این صندوق را می‌توان به سه خدمت اصلی ارائه تسهیلات، صدور ضمانت‌نامه و سرمایه‌گذاری خطرپذیر دسته بندی کرد.

 

۲- سابقه فعالیت شرکت‌تان در اکوسیستم استارتاپی چند سال است؟

سابقه فعالیت صندوق پژوهش کارآفرینی ستارگان از اسفندماه ۱۳۹۸ است.

 

۳- هدف شما از حضور در اکوسیستم استارتاپی چیست؟

یکی از مهم‌ترین اهداف این صندوق، سرمایه‌گذاری در طرح‌های ارزشمند و اقتصادی جهت حمایت از اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی کشور و رشد اقتصادی کشور می‌باشد. از این رو شرکت ما در تلاش است که با تیمی مجرب و آشنا به حوزه استارتاپی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر، این هدف را محقق کند.

شاید بتوان از خروجی نوآوری کشور به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در رشد پایدار و بلندمدت اقتصاد کشور یاد کرد. در این راستا امید است با سرمایه‌گذاری در طرح‌های نوآورانه و فناورانه، قدمی در راستای حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان کشور و توسعه اقتصادی پایدار برداریم. لذا حضور در اکوسیستم استارتاپی، آشنایی با بازیگران اصلی حوزه و شناسایی طرح‌های ارزشمند در دستور کار این صندوق قرار گرفته است.

 

۴- حداکثر سقف سرمایه‌گذاری شرکت‌تان چقدر است؟

۲۰ درصد سرمایه ثبتی که معادل ۲۰ میلیارد ریال می‌شود.

 

۵- آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایه‌گذاری روی حوزه‌های خاصی است؟ اگر بله، چه حوزه‌هایی؟

این صندوق در اکثریت حوزه‌ها نظیر حوزه‌های مبتنی بر IT که خود از زیر مجموعه وسیعی تشکیل شده است، که شامل IOT،cloud ، هوش مصنوعی و...، حوزه کشاورزی هوشمند، آب و انرژی و صنایع پایین دستی نفت و گاز و پتروشیمی سرمایه‌گذاری می‌کند. اما آنچه که در این میان برای ما اهمیت دارد، شناسایی یک نیاز اساسی، وجود بازار جذاب و تسلط و شناخت کافی اعضای تیم از ابعاد مختلف طرح در اجرای آن می‌باشد. 

 

۶- از نظر شما به عنوان سرمایه‌گذار، مهم‌ترین جنبه‌هایی که استارتاپ‌ها باید به آن‌ توجه داشته باشند چیست؟

چیدن یک تیم کلیدی با توانمندی‌های مکمل 

شناسایی نیاز بازار

بخش بندی درست بازار

برخورداری از مدل کسب‌و‌کار مناسب

تدوین برنامه عملیاتی و نقشه راه درست

 

۷- به نظر شما بزرگ‌ترین مشکلی که در بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

برخی مشکلات ریشه درونی و برخی بیرونی دارند. بزرگ‌ترین مشکل بیرونی، ناپایداری شرایط اقتصادی است که کار را هم برای کارآفرین و هم سرمایه‌گذار سخت‌تر می‌کند. چرا که یک استارتاپ به خودی خود، با ریسک‌ها و عدم قطعیت‌های بسیاری روبروست و حضور در یک اقتصاد ناپایدار، شرایط را برای بازیگران حوزه دوچندان سخت می‌کند. در خصوص عوامل درونی، می‌توان برخی مشکلات را از جانب سرمایه‌گذاران و برخی را از جانب نوآوران نام برد. با توجه به اینکه اکوسیستم استارتاپی کشور، عمر چندان زیادی ندارد لازم است که سرمایه‌گذاران حوزه، از دانش عمیق‌تری در این خصوص برخوردار باشند. از جمله مشکلات از سمت نوآوران، هجوم اکثر استارتاپ‌های اکوسیستم  به سمت ارائه خدمات آنلاین و عدم تسلط کافی تیم به حوزه و بازار کارشان است.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.